Τελευταίες Ειδήσεις
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 14:19

Σίγουρα... φταίει ο Χατζηπετρής

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Η συστηματική παραπληροφόρηση των Δημοτών, σύμφωνα με το Δήμαρχο Λεβαδεών Νίκο Παπαγγελή, τα ειδικότερα προβλήματα (άνευ αρμοδιότητας του Δήμου) που αντιμετώπισε η παρούσα θητεία όπως η κατάργηση του πανεπιστημίου και η υποβάθμιση του νοσοκομείου, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον κυρίως στον τομέα της αυτοδιοίκησης, άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, εμπόδισαν τη δημοτική αρχή να «ξετυλίξει» και να παρουσιάσει ένα μεγαλύτερο έργο από αυτό που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ή έχει προγραμματιστεί για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ο δήμαρχος Λεβαδεών Νίκος Παπαγγελής, στην κορυφαία διαδικασία του απολογισμού της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, υπό το βάρος και της απόφασης να κλείσει τον κύκλο του στην τοπική αυτοδιοίκηση, επέλεξε να ακολουθήσει την πεπατημένη... την τακτική δηλαδή του, «για όλα φταίνε οι άλλοι».

Οι ενδεχόμενοι ίσως λανθασμένοι χειρισμοί ή οι καθυστερήσεις, οι αστοχίες, το έλλειμμα διοίκησης που κατά καιρούς έχει καταγγελθεί, οι ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις, η ανεπάρκεια στον τομέα της επικοινωνίας ώστε η κοινωνία να είναι κοντά στα προβλήματα του Δήμου, στις λύσεις που προτείνονται και στις επιδιώξεις του, αποδιώχτηκαν «βίαια» πάνω από τη Δημοτική αρχή και τις πλάτες του δημάρχου και πέρασαν από την μία στην αντιπολίτευση και από την άλλη με μεγάλη ευκολία στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, που εξάντλησαν σύμφωνα με τον κο Παπαγγελή, την αυστηρή κριτική τους στις πράξεις και τις παραλείψεις της παρούσας δημοτικής αρχής.

Από τη μία δηλαδή αυτοί που έκαναν «κακό» στη Λιβαδειά και από την άλλη ο Δήμαρχος και οι πολύτιμοι συνεργάτες του, που παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες κατάφεραν και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της εποχής και έφεραν σε πέρας το έργο που δεσμεύτηκαν και την αποστολή για την οποία εκλέχθηκαν.

Μία αποστολή όμως, που για πολλούς από τους συνεργάτες του κου Παπαγγελή, δεν σταματά με τη λήξη αυτής της θητείας, καθώς το ιδιότυπο «λίφτινγκ» στην εικόνα τους (που επισείει άλλωστε μία τέτοια διαδικασία όπως ο απολογισμός του έργου μιας δημοτικής αρχής), ανεβάζει τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο των διαπραγματεύσεων για την ένταξή τους (ξανά) σε ένα ακόμη ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει το Δήμο.

Μία αποστολή που ακόμη και για τον ίδιο τον νυν Δήμαρχο μπορεί να μην σταματά εδώ, αφού υπάρχει και ο δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης με τον οποίο φέρεται να φλερτάρει ο κος Παπαγγελής, σύμφωνα και με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη.

Πώς να δικαιολογήσει άλλωστε κανείς την επιλογή αυτής της περιόδου για τον Δημόσιο απολογισμό της Δημοτικής αρχής, μίας θητεία που λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο, αν πίσω από αυτή τη διαδικασία δεν κρύβεται κάτι άλλο;

Πάντως, πεποίθησή μου ήταν, είναι και θα είναι, πως τελικός κριτής τόσο για το έργο μιας δημοτικής αρχής όσο και για την πορεία ενός δημοσιογράφου είναι μόνο ο πολίτης.
Κανείς δημοσιογράφος δεν άκουσα να λέει ότι ο Νίκος Παπαγγελής απέτυχε στο έργο του ως αυτοδιοικητικός, άκουσα όμως και μάλιστα με μεγάλη ευκολία ο κος Παπαγγελής να μιλά για συστηματική παραπληροφόρηση του Λειβαδίτικου λαού (προφανώς από τους εκπροσώπους των μέσων).

 

Διαβάστηκε 2253 φορές

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αλλού το Αυτοδιοικητικό... θάμα Γελάει η ιστορία »
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.