fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 20:10

Αλλού το Αυτοδιοικητικό... θάμα

Έγραψε η

Ψάχνω καιρό τώρα να βρω δυο καλούς λόγους που ένας πολλά υποσχόμενος νέος, καθόλα ικανός και πάντα φιλόδοξος, θα ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά. Η Αυτοδιοίκηση (όποιου βαθμού) καλείται να εξαντλήσει το όραμά της στα πολύ στενά όρια των Μνημονίων και απουσία εθνικών πόρων (με την χώρα ούσα χρεοκοπημένη όπως παραδέxονται πρωτοκλασσάτοι υπουργοί) να μνημονεύει παχυλούς χρηματοδοτικούς πόρους... με αποκαρδιωτικούς όμως, έως και απαγορευτικούς όρους.

Γιατί ένας νέος μεσούσης της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας να θελήσει να τα τινάξει όλα στον αέρα και να τα βάλει με τους "κομματικούς Θεούς και Δαίμονες" της περιοχής του... προκειμένου να αποδείξει ότι ο νέος είναι ωραίος και οραματιστής, είτε γιατί έχει σθένος και πυγμή για να ανατρέψει το θεριό τον Καλλικράτη... και μετά τι?

Μετά θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο; Θα φέρουμε περισσότερους τουρίστες από λαοσύχναστα εμπορικά κέντρα του εξωτερικού; Θα βάλουμε αγγελίες "το δικό μας το βουνό έχει περισσότερο βωξίτη και χρυσό", γι αυτό "Ελάτε εδώ, να σκάψουμε τα δυο"?! Αν είναι δυνατόν!!!
Απουσία ενός φερέγγυου και οραματικού Εθνικού Προγράμματος ανασυγκρότησης της Οικονομίας του τόπου, τι να σου κάνει ένας μόνος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης, ή έστω και όλοι τους μαζί?!

Δηλαδή θα παρατήσει ένας νέος την λαμπρή του καριέρα και το σίγουρο "φαγητό" της οικογένειάς του, ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, για να παρακαλάει υπουργούς με άδεια Ταμεία ή επιτρόπους με άδειες συνειδήσεις, ΕΑΝ δεν έχει εκ των προτέρων αποφασίσει να κάνει την πολιτική επάγγελμα?!

Πόσους άραγε αυτοδιοικητικούς γνωρίζετε που δεν ξεκίνησαν ή δεν κατέληξαν τη δράση τους από ή στην κεντρική πολιτική σκηνή; Πόσους, οι οποίοι δεν προέρχονται από τον κομματικά κρατούμενο συνδικαλισμό?! Πόσους, οι οποίοι δεν δέχτηκαν τον στενό κομματικό εναγκαλισμό πριν ή μετά μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης?!

Οι πλέον λαοπρόβλητοι έγιναν θηράματα κομματικών "ανιχνευτών" εάν δεν ήταν ήδη γόνοι γνωστών πολιτικών τζακιών... καταδικάζοντας την αυτοδιοίκηση να τυραννιέται στα χέρια μικρών ηρώων ή μεγαλόστομων περαστικών ανδρών!!!

Παρόλα αυτά, τα κόμματα -άλλα διστακτικά, άλλα δήθεν αδιάφορα και άλλα μεγαλοφώνως- ερίζουν για το αποτέλεσμα των επικείμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών. Άλλωστε, αν οι ισχύουσες ισορροπίες ανατραπούν, τότε θα πρέπει πάραυτα να οδηγηθούν σε μία νέα "Εθνική" εκλογική αναμέτρηση.

Το διακύβευμα είναι αναμφισβήτητα αβυσσαλέο αλλά και το παιχνίδι ανομολόγητα... στημένο! Δύο τα στοιχήματα και δύο τα γήπεδα στα οποία θα κριθεί ο επικείμενος Αυτοδιοικητικός Αγών! Τουρνουά ενηλίκων και παίδων από τη μια, με τοπικιστικά και χαρακτηριστικά εντοπιότητας από την άλλη. Γιατί μπορεί ο νέος να είναι ωραίος αλλά και ο παλιός αλλιώς... και στην επί της παρούσης στερεοελλαδίτικη "σκηνή", οι παλιοί είναι και περισσότεροι και εμπειρότεροι.

Οι παλιές καραβάνες θα εξαντλήσουν την γοητεία και την πολιτική τους επιρροή αλλά ακόμα κι αν δεν τους βγει υπάρχει και το δεύτερο ημίχρονο, εκεί που θα κριθεί το αποτέλεσμα. Τότε θα κληθούν να φορέσουν την φανέλα με τα χρώματα της Εθνικής τα ξεκούραστα αουτσάιντερ του πάγκου που και μπορούν και οφείλουν να πάρουν το παιχνίδι "πάνω" τους... Εάν μάλιστα αποφασίσουν να παραχωρήσουν το κύπελλο -ως ουδέτερη κίνηση- στην ομάδα και όχι στον αρχηγό ή τον προπονητή... τότε όλοι θα ικανοποιηθούν τα μάλα!!!!

Λίγες μέρες υπομονή για την πλήρη σύνθεση των ομάδων και των "προπονητικών τους team"!!! Πάντως θα πρέπει προκαταβολικά να συμφωνήσουμε ότι αλλού βρίσκεται το κομματικό όραμα και αλλού το Αυτοδιοικητικό Θάμα!!!!

 

Διαβάστηκε 5712 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.