fbpx
MENU
MENU
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STAR Κεντρικής Ελλάδας
STARSPORTS.GR
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 18:55

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ...ΟΥ ΟΥ ΟΥ

Έγραψε η

Πάει «λάλησαν» οι κυβερνώντες, γιατί εάν έχουν σώας τα φρένας, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στις 14 Οκτωβρίου στη Βουλή, ας μας απαντήσουν: Που το πάνε με τις περικοπές, τους ατελείωτους φόρους, τις απολύσεις και την εφεδρεία ; Που θα βάλουν τέλος; Νομίζουν ότι οι πολίτες απέχουν πολύ από την φτώχεια και την πείνα ; Παιδεία δεν έχουμε, υγεία (είμαστε καλά...αλλά) σύστημα υγείας δεν έχουμε, εργασία στο αβέβαιο, βεβαίως ασφάλεια ανύπαρκτη, βλέπετε το αποδεκατισμένο Αστυνομικό Σώμα βιώνει από μόνο του την ανασφάλεια, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς καύσιμα στα οχήματα και με μειωμένο μισθό.

 

 

Το μόνο που γνωρίζουν άριστα οι κυβερνώντες είναι η επιβολή νέων φόρων και φυσικά όχι οι ανείσπρακτοι των φοροφυγάδων, αλλά τα βέβαια θύματα, οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι. Το χειρότερο; ψάχνουμε την ελπίδα αλλά που;;; Ούτε στον εργαζόμενο τη βρίσκουμε, ούτε στον συνταξιούχο, (αλήθεια οι γονείς μας τι έφταιξαν και κόβουν και από αυτούς, δεν δούλεψαν, δεν πλήρωναν μια ζωή εισφορές και κρατήσεις;)

Αυτό που είναι «άνω ποταμών» και μας έπεισε εντελώς ότι Δεν είναι Πατριώτες, είναι τα πρόστιμα στις

γεννήσεις και τα έξτρα οικονομικά βάρη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Εδώ, οι αλλοδαποί πάνε να γίνουν περισσότεροι από εμάς και η κυβέρνηση (της πράσινης ανάπτυξης) χτυπά όσους παραμένουν ρομαντικοί και θέλουν πολλά παιδιά(Ελληνόπουλα!). Κύριοι...

Λάλησαν, χωρίς καμία αμφιβολία και αυτοί που ασκούν εξουσία και αυτοί που την επιδιώκετε, πάση θυσία...Οι θυσίες όμως, που ζητάτε από το λαό είναι πολλές και χωρίς αντίκρισμα. Στην ένδοξη Ιστορία των Ελλήνων, ο λαός αυτής της χώρας ποτέ δεν χτυπήθηκε τόσο άδικα με δυσβάστακτους φόρους από την δική τους –υποτίθεται- εξουσία. ΄Εχετε χάσει το μέτρο...στα Μέτρα, επί δικαίων και αδίκων...

Και δανείζομαι τώρα μια φράση του πατέρα Μεταλληνού από την Αταλάντη που βρέθηκε στις 5 Οκτωβρίου, Τι πάει καλά σε αυτόν τόπο, τίποτα. Βέβαια εξήγησε και το Γιατί...Γιατί όλοι, Ιεράρχες και πολιτικοί κοιτάζουν τη θεσούλα τους. Σε ερώτηση εάν υπάρχουν Επαναστατικές μορφές σήμερα, όπως αυτή του Επισκόπου Ταλαντίου Νεόφυτου, απάντησε ότι η νομοκρατούσα πολιτεία τις πνίγει. Ανέφερε το παράδειγμα του Μεσογαίας Νικολάου που δέχτηκε πυρ ομαδών για την εγκύκλιο που εξέδωσε, σχετικά με την οικονομική κρίση, στην οποία με σκληρή γλώσσα αναφέρεται τόσο στην «κατάσταση πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας» όσο και στις πολιτικές αποφάσεις, που όπως λέει «έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπειά μας». Ο κ. Νικόλαος επεσήμανε ότι η Εκκλησία θα δώσει τα πάντα στους πιστούς: «Ό,τι και να συμβεί, αδελφοί μου, θα ήθελα να ξέρετε ότι η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας. Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς. Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες με δάκρυα στα μάτια. Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούμε, τη στιγμή που νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, οι ναοί να λειτουργούν με αναμμένους τους πολυελαίους. Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουν οι δανειστές. Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα». Αυτά είπε ο επίσκοπος Μεσογαίας (ο νέο Χριστόδουλος) και φυσικά κατακρίθηκε από Πολιτεία και Εκκλησία.

Υποστηρικτής του όμως, ο π. Μεταλληνός, δήλωσε στο STAR, ότι τέτοιες φωνές δεν τις αφήνει ούτε η πολιτεία, ούτε η Εκκλησία.

Για αυτό έρχομαι πάλι στο αρχικό συμπέρασμα, ότι, όντως λάλησαν ΌΛΟΙ κυβερνώντες και μη και κλείνω ανατρέχοντας στο παρελθόν με ένα άσμα του σοφού λαού:

«Λάλησε κούκι μ' λάλησε

όπως λαλούσες πρώτα.

- Βρε τι να λαλήσω μάτια μου

τι να πω να σας γλυκοκαρδίσω

μας ήρθε άνοιξη πικρή,

το καλοκαίρι μαύρο».

Για τον Χειμώνα ούτε λόγος.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ, Έχει ο Θεός ....Άλλωστε δεν κινούν αυτοί τα νήματα (έτσι νομίζουν) αλλά Εκείνος, ο Αναστημένος και Ερχόμενος Ιησούς!

 

Όλγα Λαθύρη

Δημοσιογράφος