fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Blogs

Mihiotis MakisΠάει χάλασε κι  η ΣΥΡΙΖΑίϊκη «Εφ.Συν», αυτή η έπαλξη μάχης της «ανεξάρτητης, συνεταιριστικής δημοσιογραφίας»,αυτή η όαση(...) στο χώρο των ΜΜΕ που εκαυχάτο φαρδειά-πλατειά  ότι «μόνοι εργοδότες είναι οι αναγνώστες μας».

Mihiotis MakisΜε την πανδημία του Κορωνοϊού να έχει μπει στη ζωή μας και τον τρόμο των εκ του σύνεγγυς επαφών στο απώγειο, μία συνήθεια ζωής, αυτή της προσφοράς αίματος, που είναι πολύτιμο σε πολλούς συνανθρώπους μας γιά ποικίλους λόγους επιβίωσης μπήκε σε δοκιμασία.

Mihiotis MakisΔιερωτάται κάποιος-και δικαίως- και εξανίσταται: Όταν ανοίγουν το στόμα τους κάποιοι, από το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενσυναίσθηση της ρουκέτας που έχουν εκτοξεύσει και τους μεγέθους της ασύγνωστης Μ@Λ@ΚΙ@Σ που διαπράττουν, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται γιά διατελέσαντα μέλη των Κυβερνήσεων του άχαστου Πρωθυπουργού, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα; Έχουν στοιχειώδη επίγνωση των πράξεων τους;

Βασίλης ΜαστρογιάννηςΗ παρούσα παγκόσμια επιδημιολογική κρίση με τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, θα πρέπει να μας κάνει να ξανασκεφτούμε κάποια ιδεολογικά ζητήματα.

Μεταπολεμικά στην Ευρώπη ζήσαμε την κυριαρχία και την παρέμβαση του Κράτους σε όλους τους τομείς, το οποίο στο πλαίσιο μιας κλειστής στην ουσία οικονομίας, με μόνη πολλές φορές την αύξηση των δημοσίων δαπανών, δημιουργούσε την επιθυμητή οικονομική ανάπτυξη και διασφάλιζε: την εργασία για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, το κράτος πρόνοιας και την κοινωνική ευημερία .

Μάκης ΜηχιώτηςΈνα από τα χρήσιμα που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα, είναι ότι αποτελούν και ένα ημερολόγιο, που μπορείς να φυλλομετρήσεις προς τα πίσω, βλέποντας πώς είχες δει, με τα δικά σου μάτια, το παρελθόν σε σχέση με το σήμερα, συχνά με τους ίδιους ήρωες-μαθητευούμενους μάγους.

Και βεβαίως να κάνεις τις δικές σου συγκρίσεις και κρίσεις...Τις οποίες, στις συνθήκες του σημερινού παγκοσμιοποιημένου χωριού μας, «ανεβάζεις» και κοινοποιείς στο σύμπαντα κόσμο, όπου φθάνει το Διαδίκτυο, σε μία άμεση επικοινωνία....

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 12:07

Τούτες τις μέρες…

Έγραψε η

Λουκία ΛουκαδάκουΤούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει, μας κυνηγάει
Γύρω σε κάθε βλέμμα το συρματόπλεγμα
γύρω στην καρδιά μας το συρματόπλεγμα
γύρω στην ελπίδα το συρματόπλεγμα
Πολύ κρύο, πολύ κρύο, πολύ κρύο εφέτος….
(Γ. Ρίτσος, Καπνισμένο Τσουκάλι)

Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει… γράφει ο ποιητής, εμάς σήμερα όμως μας κυνηγάει ένας αόρατος εχθρός, ένας ιός, που κανείς δεν γνωρίζει από πού και πως ήρθε στη ζωή μας κι απ’ την άλλη μας κυνηγάει η ίδια η ζωή. Η ζωή που αφήσαμε στην άκρη και που δεν ξέρουμε αν θα την ξαναβρούμε, όπως την αφήσαμε. Μας κυνηγάει ο εαυτός μας, που φοβάται αλλά δεν το δείχνει, οι σκέψεις, τα όνειρα, οι αναμνήσεις, η φυγή, οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις, όλα όσα αφήσαμε και όλα όσα ζούμε.

Σελίδα 1 από 83
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.