Τελευταίες Ειδήσεις

Blogs

 

Είναι γνωστή η μακρόχρονη ιστορία του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2006 και εγκαινιάστηκαν οι εργασίες κατασκευής του τουλάχιστον δύο φορές για λόγους ψηφοθηρικούς, βεβαίως, με τα γνωστά πανηγύρια. Δαπανήθηκαν πάνω από 1,2 εκ, με τις ποινικές ρήτρες στον εργολάβο και τις πρόσφατες «αναγκαίες» περιφράξεις, και εγκαταλείφθηκε. Είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα των ημιτελών έργων, της Ελλάδας των ρουσφετιών και των υποσχέσεων, των «ημετέρων» και των δικών μας δήμων.

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 09:57

Αυτές ήταν οι καστανιές μας

Έγραψε ο

Το χωριό μας ήταν καστανοχώρι, όπως και τα περισσότερα παρατυμφρήστια χωριά και από την πλευρά της Ευρυτανίας και από την πλευρά της Φθιώτιδας. Όλες οι οικογένειες, και οι πιο φτωχιές, είχαμε καστανιές. Όμως είχαμε την ατυχία να δούμε τις καστανιές να ξεραίνονται σχεδόν όλες από μια ασθένεια που δεν μπορέσαμε να την αντιμετωπίσουμε. Σήμερα υπάρχουν ελάχιστες υγιείς και η παραγωγή είναι πολύ μικρή.

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 13:21

Η μάχη των προσφορών

Έγραψε η

 

Σε μια εποχή που η αγοραστική κίνηση είναι τρομερά περιορισμένη ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη των προσφορών στα super markets. Προσφορές, κουπόνια, χαμηλές τιμές και δωρεάν προϊόντα διαφημίζονται με μεγάλη συχνότητα σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, που περιορίζονται στα απαραίτητα.

Έχουμε ανάγκη Επενδύσεων και Προτείνω να ισχύσει αυτό το Σταθερό φορολογικό σύστημα επί 17 χρόνια, που θα αποφέρει ετήσια έσοδα περισσότερα έσοδα από όσα εισρέουν στα ταμεία μας, με τη σημερινή υπερβολική φορολόγηση. Με διακομματική δέσμευση με Νόμο ενισχυμένης πλειοψηφίας 17ετή διάρκεια. Σοβαρά επιχειρήματα και σοβαρές δεσμεύσεις, θα μας επιτρέψουν εφαρμογή των σωτήριων για την Ελληνική οικονομία μέτρων και Σοβαρές Επενδύσεις Σύντομα. Αν ψηφίσουμε το νέο νόμο με αυξημένη πλειοψηφία ¾ της Βουλής, και θέσουμε όρο ότι δικαίωμα αλλαγής αυτού του Νόμου, θα μπορεί να έχει ίδια πλειοψηφία των ¾ της Βουλής, τότε μόνο θα εμπιστευθούν οι επενδυτές ότι δεν θα αλλάξει ο νόμος με μικρή πλειοψηφία της εκάστοτε κυβέρνησης, και ο Νόμος αυτός θα γίνει Μαγνήτης Νέων Επενδύσεων, θα ιδρυθούν Νέες εταιρείες και θα Επιστρέψουν στην Ελλάδα όσες εταιρείες βρήκαν καταφύγιο λογικής φορολόγησης τα τελευταία χρόνια, στις γειτονικές μας χώρες.

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 07:34

Είκοσι τέσσερα γράμματα αρκούν;

Έγραψε ο

Ευρισκόμενος προσφάτως στο χώρο ενός βιβλιοπωλείου, κάπου ανάμεσα σε αδιάβαστα βιβλία και διαβασμένους ανθρώπους, η μυρωδιά του χαρτιού, αυτό το μαγικό άρωμα των βιβλιοπωλείων έφερε στο μυαλό μου ένα ερώτημα που αρχικώς έμοιαζε εύκολο να απαντηθεί: Τι κοινό μπορεί να έχουν όλα αυτά τα βιβλία μεταξύ τους και τι κοινό μπορεί να έχουν οι θαμώνες της λογοτεχνίας; Επιδερμικά και μόνο, θα μπορούσε κανείς, σχετικά με τα βιβλία, να απαντήσει πως πρόκειται για έργα λόγου, έργα δηλαδή της ανθρώπινης σκέψης και διανόησης, ενώ για τους ανθρώπους πως αυτό που τους ενώνει είναι η αγάπη τους για τη λογοτεχνία. Είναι όμως έτσι;

Για το προς ψήφιση Νομοσχέδιο για την «Νομική αναγνώριση φύλου» για άτομα από 15 ετών και άνω, που επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται, που προωθούν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Εταιρεία Ψυχιάτρων Εφήβων και Παίδων με την 197 επιστολή της 4/10/2017 προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Ιατρικό Σύλλογο, Βουλευτές κ.α. https://www.hscap.gr/taytotita-fyloy  τοποθετείται αρνητικά προς το προς ψήφιση Νομοσχέδιο για την «Νομική αναγνώριση φύλου».

Σελίδα 1 από 63
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.