fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Blogs

stamellosΤο θέμα μας είναι η διαχείριση του όρου «Αστικό και Περιαστικό Πράσινο» στη Λαμία. Ξεκινάμε με το ερώτημα: Είμαστε ευχαριστημένοι σήμερα από την κατάσταση στη Λαμία; Ασφαλώς ΟΧΙ∙ και ο καθένας μας θα μπορούσε ν' αναφέρει γι' αυτό χίλια πράγματα. Το επόμενο ερώτημα είναι επίσης: πώς μπορούμε καλύτερα; Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε μια πόλη με πράσινο, με πάρκα και δεντροστοιχίες, με λουλούδια και νερά, με δρόμους μεγάλους, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους. Είναι τελικά ουτοπία μια τέτοια πόλη σήμερα; Η απάντηση είναι δύσκολη και είναι μια πρόκληση. Μας βοηθάει πάντως να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα και να μιλήσουμε για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και του δήμου της Λαμίας.

stamellosΑναρωτιέμαι γιατί πρέπει να πέσει αυτή η γέφυρα, η παλιά γέφυρα του Ασωπού, μετά την Ηράκλεια της Λαμίας. Για πολλές δεκαετίες  εξυπηρετούσε την κυκλοφορία και παρείχε το πέρασμα πάνω απ' το ποτάμι, τον Ασωπό, δίπλα στα ελάχιστα σημάδια της αρχαίας Τραχίνας, της πατρίδας του Ηρακλή. Πρέπει να κατασκευάστηκε αρχικά γύρω στα 1880 με 1900, στα χρόνια του Τρικούπη, όταν χαράχτηκε η πρώτη Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, η οποία διασχίζει και σήμερα την κοιλάδα του Σπερχειού, ανεβαίνει στον Καρανάσιο, περνάει μέσα από τον Σκαμνό και συνεχίζει μέσα από τον Μπράλο και το Παλαιοχώρι, για να οδηγηθεί στην Αμφίκλεια κλπ. Από την τεχνοτροπία κάποιος ειδικός θα μπορέσει να προσδιορίσει το χρόνο κατασκευής της.

stamellosΠαρά την καραντίνα και τα μέτρα κατά του Covid-19, πολλαπλασιάστηκαν οι αντιδράσεις ενάντια στα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφές της Οίτης. Τα μηνύματα από τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για την τελική επιτυχία του στόχου, μας εμπνέουν και μας δυναμώνουν.

zardasΗ κρίση θα μπορούσε να οριστεί ως μια απρόσμενη πραγματικότητα που μπορεί να επιφέρει αρνητικές αλλά και θετικές εξελίξεις. Στα κινέζικα η λέξη κρίση (προφέρεται γουέι- τσι και γράφεται ως 危机 ), είναι σύνθετη λέξη και αποτελείται από τα συνθετικά «κίνδυνος» και «ευκαιρία» που δίνουν την δική τους ερμηνεία.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που πολεμικές και οικονομικές κρίσεις, δεν συντέλεσαν μόνο σε μεγάλες καταστροφές αλλά δημιούργησαν και ευκαιρίες.

stamellosΠερνούσα σήμερα και είπα να δω αν έχει αποκατασταθεί ο δανειοθάλαμος, που είναι αμέσως μετά την Ηράκλεια Λαμίας και λίγο πριν την έξοδο του Ασωπού, δίπλα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Η αλήθεια είναι ότι για τη δημιουργία του, πριν δέκα χρόνια, καταστράφηκε μέρος του ελαιώνα και κόπηκαν αιωνόβιες ελιές.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 09:02

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία…

Έγραψε η

loukadakouΙούνιος 1986- Ιούνιος 2020…κάθε χρόνο η ίδια ιστορία: Πανελλαδικές εξετάσεις! Κάθε χρόνο πάλι από την αρχή: το ίδιο άγχος, η ίδια ανασφάλεια, οι ίδιες αναπάντητες ερωτήσεις και κάποιες φορές τα ίδια όνειρα- για την ακρίβεια εφιάλτες! Πέρασαν τριάντα τέσσερα χρόνια κι εγώ συνεχίζω να αντιδρώ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως περίπου τη χρονιά που έδωσα! Τότε ως μαθήτρια, ύστερα ως εκπαιδευτικός, αργότερα και ως μάνα υποψηφίων.

Σελίδα 1 από 88
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.