STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Blogs

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 14:52

Πολιτική και φιλοδοξία

Έγραψε ο

Αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, μια και δεν μας απασχόλησε όσο έπρεπε στο παρελθόν. Η φιλοδοξία είναι διάχυτη σε όλους τους τομείς της ζωής και εννοούμε την τάση να επιβάλει κανείς την παρουσία του πάνω στους άλλους, να υπερισχύσει, και όχι την θετική στάση για βελτίωση του εαυτού. Επειδή είναι πλατιά αποδεκτή από την κοινωνική αντίληψη, έχει παρεισφρήσει ύπουλα ως κινητήρια δύναμη των πάντων, αλλά, ενώ όλοι την αποδέχονται, την ίδια στιγμή απαιτούν να είναι οι πολιτικοί ως εξαίρεση  αφιλοκερδείς. Μεγαλύτερη αντίφαση και πλάνη δεν μπορούσε να υπάρξει: να καλλιεργείς παντού τη φιλοδοξία και να απαιτείς ξαφνικά την εξαφάνισή της και μάλιστα στο τομέα εκείνον που είναι το κατ' εξοχήν πεδίο της φιλοδοξίας.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που είχε το Σεμινάριο, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτικών Μελετών, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και συγκεκριμένα στους φιλόξενους χώρους της Ευαγγελίστριας, στο πλαίσιο του καταξιωμένου ετήσιου προγράμματος «Ενορία Εν Δράσει», αισθανόμαστε την ανάγκη να γράψουμε κάτι ενημερωτικό για την συμβολή μας σε αυτήν την πρότυπη, πιλοτική και πρωτότυπη επιμορφωτική δράση.

Ο νεόκοπος διευθυντής της ημιεπίσημης κυβερνητικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλη από την “ΑΥΓΗ”, σύντροφος ΄Αγγελος Τσέκερης (καί Τσέκερις κατά το παρελθόν, από την κοινή στήλη με τον στενό του φίλο,Γιώργο Κυρίτση, ΣΥΡΙΖΑίο βουλευτή) δεν αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων,πολλώ δε μάλλον δεύτερου ή διαφορετικού λόγου, γιά το “είδος” του κομματικού δελτίου, γιά την επιβολή του οποίου εστάλη στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 12, στην Ομόνοια, μετατεθείς ακριβώς προς τούτο από τα υψηλά δώματα του Μεγάρου Μαξίμου, “καρδιάς” της κυβερνητικής εξουσίας.

Διάβαζα προχθές μια επιγραφή: «Βάρκα μου μπογιατισμένη, τζάμπα μάγκες φορτωμένη»…

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ο κόσμος πλέον είναι ανυπόμονος. Και αυτό αποτυπώνεται ακόμα περισσότερο και στη διαδικτυακή του παρουσία και δραστηριότητα. Θέλει να φορτώνουν γρήγορα οι σελίδες, να μπορεί να βρει σε ένα site γρήγορα αυτό που ψάχνει, προτιμάει τα videos και τις εικόνες από τα μακροσκελή κείμενα, κλπ. Πως λοιπόν θα του τραβήξουμε την προσοχή από την πρώτη ματιά και θα τον κάνουμε να διαβάσει ένα άρθρο μας;

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 15:46

Το νόημα της προόδου

Έγραψε ο

Η “πρόοδος” είναι μια λέξη χιλιοειπωμένη τις τελευταίες δεκαετίες και - όπως συμβαίνει συνήθως - της έχει γίνει κατάχρηση και παραπλανητικές ερμηνείες. Πιστεύω ότι δεν θα ήταν τόσο καθοριστικά χρήσιμο να καταφύγουμε σε λεξικά για την τυπική έννοια της λέξης, γιατί το νόημα του οποίου η λέξη είναι σύμβολο δεν μπορεί παρά να είναι ευρύτερο και περιεκτικότερο του συμβόλου, είναι ζωντανό στο παρόν και αποκαλύπτεται σταδιακά ανάλογα με τις δυνατότητες αντίληψής μας. Αν γνωρίζαμε τη φύση και τον σκοπό του χρόνου, τότε θα γνωρίζαμε και τη φύση της προόδου, γιατί χωρίς χρόνο δεν θα ήταν νοητή η πρόοδος υπό οποιαδήποτε έννοια και αν την αντιλαμβανόμαστε. Δεδομένου όμως ότι αυτά μας είναι άγνωστα, είμαστε αναγκασμένοι να παραμείνουμε στο νόημα όπως μπορούμε να το κατανοήσουμε σήμερα χωρίς αφέλειες και χωρίς μαξιμαλισμούς.

Σελίδα 1 από 69
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.