STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Όλα τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει στην Superleague ο ΠΑΣ Λαμία, ξεκαθάρισε η διοίκηση της ΠΑΕ στην εκπομπή Βήμα για Όλους στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Τέσσερα από τα πέντε μέλη της διοίκησης βρέθηκαν στο studio και άνοιξαν τα χαρτιά τους δημόσια στους φιλάθλους τηλεθεατές ενόψει της νέας - δεύτερης στη Superleague - αγωνιστικής χρονιάς.

Ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος Γιώργος Ποντίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Σάκης Τσικνής και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου - αντιπεριφερειάρχης Στερεάς - Δημήτρης Κυρίτσης, ανέλυσαν με λεπτομέρειες τις ανάγκες της ΠΑΕ για να είναι ανταγωνιστική στην μεγάλη κατηγορία.

Στην εκπομπή μίλησαν τηλεφωνικά, ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος, που υποσχέθηκαν κάθε βοήθεια σε επίπεδο υποδομών - ο πρώτος - και επίλυσης προβλημάτων - ο δεύτερος - ώστε η ομάδα απερίσπαστη να εστιάσει στο αγωνιστικό μέρος.

ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Το μπάτζετ που χρειάζεται η ΠΑΕ φτάνει στα 3,5 εκατομύρια ευρώ. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο - αν υπάρξει - και τα έσοδα από διαφημίσεις, εισιτήρια διαρκείας και εισπράξεις στους αγώνες δεν μπορούν να ξεπεράσουν το ένα εκατομύριο ευρώ, συνεπώς ο μεγαλομέτοχος καλείται πάλι να βάλει το χέρι στην τσέπη. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάει οικονομική στήριξη και συμμετοχή στην ΠΑΕ από επιχειρηματίες της περιοχής που αγαπούν την ομάδα ή θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μέσω του αθλητισμού.

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Σάκης Τσικνής, η ομάδα έχει καταθέσει φάκελο αδειοδότησης επιπέδου Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, χωρίς να είναι αυτός ο άμεσος αγωνιστικός στόχος της ομάδας. Αποδεικνύει ωστόσο την υγιή κατάσταση στην οποία βρίσκεται οργανωτικά η ΠΑΕ, αντιμετωπίζοντας με νομιμότητα και συνέπεια όλα τα λειτουργικά και οργνανωτικά θέματα.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Η ΠΑΕ έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στις υποδομές και θα επιδιώξει να συμμετάσχει και στο πρωτάθλημα των Κ15, προσβλέποντας μελλοντικά την ενίσχυση της πρώτης ομάδας σε έμψυχο δυναμικό από τα δικά της παιδιά, αλλά και πιθανά έσοδα από πώληση παικτών που θα αναδειχθούν μέσα από τις ακαδημίες της. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει συνεργασίες με ομάδες μικρότερων κατηγοριών (Φωκικό, Στυλίδα) όπου θα μπορούν να δοκιμάζονται ως δανεικοί, ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, πριν φτάσουν σε επίπεδο Superleague.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Το θέμα προπονητή είναι ανοιχτό και αναμένονται εξελίξεις σε μία εβδομάδα. Τότε έχει οριστεί το ραντεβού με τον Μπάμπη Τεννέ για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Προς το παρόν η ΠΑΕ συζητάει με άλλους προπονητές και ο Μπάμπης Τεννές με άλλες ομάδες.

ΡΟΣΤΕΡ.

Η ομάδα θα κρατήσει περίπου τους μισούς παίκτες που αγωνίστηκαν την πρώτη χρονιά στην Superleague και θα αποδεσμεύσει ή δεν θα συνεχίσει με τους άλλους μισούς, ανεξάρτητα από τον προπονητή που θα έχει. Το υπόλοιπο ρόστερ θα συμπληρωθεί σε συνεργασία με τον προπονητή και ανάλογα με το μπάτζετ που θα μπορέσει να αντέξει η ΠΑΕ. "Μπάτζετ - Προπονητής - Ρόστερ" είναι σειρά σύμφωνα με τον Πανουργιά Παπαϊωάννου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Στόχος της ΠΑΕ είναι να διαθέσει 3000 εισιτήρια διαρκείας, που θα κυκλοφορήσουν προσεχώς και δεν θα έχουν αυξημένη τιμή, ωστόσο θα υπάρξουν εισιτήρια για όλα τα βαλάντια, αφού θα δοθούν διαρκείας και στις κερκίδες του "πετάλου".

Η αίσθηση που άφησε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, που μπορεί να εκληφθεί ως βεβαιότητα, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση εγκατάλειψης της ομάδας αν δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση, στην οποία ο ίδιος θα συμμετέχει ούτως ή άλλως σε μικρότερο αλλά σημαντικό ποσοστό.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.