tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020, 19:10

Αποστόλου: Ο νέος πτωχευτικός θηλιά πνιγμού στους οικονομικά ασθενέστερους και ευάλωτους.

large 1480067845 apostolou vouli
Ρούλα ΤυλιγάδαΡούλα Τυλιγάδα

Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη Συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

“Θα σταθώ με την παρέμβασή μου στα δεινά που φέρνει στον ελληνικό λαό το νομοσχέδιο, το οποίο προκάλεσε και τη δική μας πρόταση μομφής, κατά του Υπουργού Οικονομικών. Τρομάξατε κύριοι Υπουργοί τα ελληνικά νοικοκυριά με τον πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας που θεσπίζετε.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Το επαναλαμβάνω και πάλι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κακώς επικαλείστε στοιχεία τα οποία δεν έχουν σχέση μ αυτά που ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός και η πρώτη κατοικία απειλείται με το νομοσχέδιο που φέρνετε.

Γιατί δεν υπάρχει καμία προστασία, αφού για να υπάρχει προϋποθέτει ότι ο οφειλέτης διατηρεί την κυριότητα του ακινήτου.

Η αφαίρεση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, σε συνδυασμό με την παρακράτηση ή δέσμευση μέρους των ετήσιων εισοδημάτων του, θα σημάνει το τέλος για χιλιάδες οφειλέτες.

Θα σημάνει κυρίως την κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας.

Η μετατροπή μέρους του ετήσιου εισοδήματος σε πτωχευτική περιουσία, στην πράξη σημαίνει άρση του ακατάσχετου μισθού και σύνταξης.

Το τεκμήριο παύσης πληρωμών, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μαζικές πτωχεύσεις επιχειρήσεων και άρα να στερήσει την αγορά από την παρουσία τους, που σημαίνει θα χαθούν θέσεις εργασίας και γενικότερα θα πληγεί η εθνική οικονομία.

Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες δεν είναι καθόλου συνεργάσιμες στο επίπεδο της συναίνεσης, προκειμένου να βρεθεί μία λύση όταν υπάρχει διαφορά με το δανειολήπτη.

Πώς αντιμετωπίζετε εσείς τη συγκεκριμένη συμπεριφορά τους;

Τις θωρακίζετε με το ν/σ με πρόσθετα εργαλεία, για να συνεχίσουν αυτή την αδιάλλακτη  πολιτική.

Μια πολιτική που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πτωχεύσεων.

Θα κλείσουν οι πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα συνθλίβονται από την κρίση.

Θα σφίξει ακόμα περισσότερο η θηλιά της υπερχρέωσης στο λαιμό των οικονομικά ασθενέστερων και των ευάλωτων νοικοκυριών.

Ο οφειλέτης έως ότου κριθεί ότι απαλλάσσεται από τα χρέη του, δεν φαίνεται να μπορεί να καρπωθεί το εισόδημα που αποκτά μετά την πτώχευσή του, παρά μόνον τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Η βελτίωση που κάνατε με την αύξηση των δαπανών διαβίωσης δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια, ακόμη και εάν έχει καταφέρει μετά την κήρυξή του σε πτώχευση να επιτύχει κάποιο ικανοποιητικό εισόδημα, “καταδικάζεται” να διαβιεί με τα ελάχιστα απαιτούμενα μέχρι “νεωτέρας”.

Είναι σαφές ότι η ρύθμιση αυτή είναι ιδιαιτέρως προβληματική.

Η απαλλαγή του οφειλέτη εξαιρεί περιπτώσεις οφειλών που προκλήθηκαν από δόλο ή βαριά αμέλεια και που άπτονται ποινικής ή διοικητικής φύσεως αδικημάτων και παραβάσεων.

Ποιος επιχειρηματίας δεν βαρύνεται και με οφειλές που ταυτόχρονα συνιστούν και ποινικό αδίκημα ή διοικητικό παράπτωμα, όπως π.χ. η έκδοση ακάλυπτων επιταγών, η μη πληρωμή φόρων και εισφορών κ.α.; Ιδιαίτερα στην περίοδο κρίσης με την πανδημία που βιώνουμε.

Πώς αυτός θα προστατευθεί έναντι πιστωτών που με καλή ή και κακή πίστη θα του αποδίδουν βαριά αμέλεια ή δόλο για τις έναντι εκείνων οφειλές του;

Πρόκειται λοιπόν για εξαιρέσεις που αν μη τι άλλο θα παρατείνουν επ’ αόριστον τον χρονικό ορίζοντα της απαλλαγής του.

Πιστεύετε ότι έτσι θα αντιμετωπίσετε με τρόπο ολιστικό, ενιαίο και συνεκτικό την υπερχρέωση των φυσικών και νομικών προσώπων;

Το ακριβώς αντίθετο θα πετύχετε. 

Ο νέος πτωχευτικός, δεν είναι ούτε διευθέτηση οφειλών, ούτε μια δεύτερη ευκαιρία.

Είναι ίσως δεύτερη ευκαιρία για τους πιστωτές, γιατί για τους οφειλέτες δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή δεύτερη ευκαιρία. Υπάρχουν και πολλά ερωτήματα κύριε Υπουργέ που χρειάζεται να απαντήσετε.

Τι θα κάνετε με τις παραγωγικές μονάδες της χώρας που είναι δεσμευμένες σε ατέρμονες διαδικασίες ρύθμισης ή και πτώχευσης;

Στον αγροτικό χώρο υπάρχουν ιδιωτικές και συνεταιριστικές μονάδες που μπορούν να ανταποκρίνονται στα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά όχι στην εξυπηρέτηση των υπολοίπων οφειλών τους.

Μονάδες που έχουν σχέση και με την κάλυψη των διατροφικών μας αναγκών.

Είναι δυνατόν στην πανδημία που βιώνουμε να προχωρείτε στο κλείσιμό τους;

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει όχι μόνο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, αλλά και να επαναλειτουργήσουν αυτές που είναι κλειστές;

Αντίθετα δίνετε, για μια ακόμη φορά λύση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών και της PQH με το ξεπούλημά τους σε ξένα funds.

Συμπερασματικά λοιπόν ο νέος πτωχευτικός συνιστά ένα νομοθέτημα που βρίσκεται μακράν μιας ριζοσπαστικής νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα μετέβαλλε δραστικά την πτωχευτική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Αντίθετα σ΄αυτό το νομοσχέδιο αποτυπώνεται η πλέον σκληρή και έξω από τις κοινωνικές ανάγκες πολιτική της κυβέρνησής σας.

Η πολιτική σας για την πρώτη κατοικία, τις πτωχεύσεις και τους πλειστηριασμούς, φαίνεται καθαρά ποιους θέλει να εξυπηρετήσει.

Δεν υπάρχει καμία ευαισθησία για τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, για τον μικρό επιχειρηματία που παλεύει να σώσει την επιχείρηση του και μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας  πανδημικής κρίσης, για τον εργαζόμενο που βλέπει μετά την υποβάθμιση της κατάταξης του στον πίνακα των πιστωτών, ότι δεν δικαιούνται πλέον ούτε καν τη νόμιμη αποζημίωσή του από την επιχείρηση που πτωχεύει.

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1η Εαρινή Συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης του Δήμου Λοκρών
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 20:30 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

1η Εαρινή Συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης του Δήμου Λοκρών

Το πρόγραμμα αθλητισμού «Kids Athletics» για μαθητές έρχεται Χαλκίδα
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 18:10 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα αθλητισμού «Kids Athletics» για μαθητές έρχεται Χαλκίδα

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Λοκρών για θέματα Πολιτικής Προστασίας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 16:49 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Λοκρών για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering – Maths στην Θήβα  με θέμα: ” STEM & Αθλητισμός “
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 13:55 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering – Maths στην Θήβα με θέμα: ” STEM & Αθλητισμός “

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «Παπαρρόδεια» στην αδελφοποιημένη Κοινότητα Δισπηλιού Καστοριάς συμμετείχε ο Δήμος Λαμιέων
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 13:34 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης «Παπαρρόδεια» στην αδελφοποιημένη Κοινότητα Δισπηλιού Καστοριάς συμμετείχε ο Δήμος Λαμιέων

Περιφέρεια Στερεάς: «Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής»
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 13:23 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Στερεάς: «Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής»

5η Premium Real Estate Expo: Η κορυφαία εκδήλωση για τον κλάδο της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα στον κορυφαίο εκθεσιακό χώρο!
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 13:02 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

5η Premium Real Estate Expo: Η κορυφαία εκδήλωση για τον κλάδο της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα στον κορυφαίο εκθεσιακό χώρο!

Ομιλία του καθηγητή John P.A. Ioannidis: “Αξιοπιστία και διαφάνεια της επιστημονικής βιβλιογραφίας” στο πλαίσιο εορτασμού 20 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
13/05/2025, 12:54 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία του καθηγητή John P.A. Ioannidis: “Αξιοπιστία και διαφάνεια της επιστημονικής βιβλιογραφίας” στο πλαίσιο εορτασμού 20 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2025 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR