Ο Γ.Σαρακιώτης για την ανοικοδόμηση του Κράτους Προνοίας
Η νομοθετική θωράκιση του πεδίου της κοινωνικής οικονομίας, με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, όχι μόνον δημιουργεί το αναγκαίο υποστηρικτικό περιβάλλον για την ανάπτυξη συλλογικών και συνεργατικών εγχειρημάτων, αλλά στηρίζει παράλληλα το ήδη υπάρχον και κατά το παρελθόν πολλάκις βαλλόμενο κράτος πρόνοιας.
Ενδεικτικά παραδείγματα, μεταξύ άλλων, αποτελούν τα εξής:
1. Η παράταση μέχρι τις 30/09/2017 στις συμβάσεις εργασίας μεταξύ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και του επικουρικού προσωπικού , πράγμα το οποίο είχε αφενός μεν επισημανθεί προ μηνός κι αφετέρου αποτελεί υποθήκη και για τις μελλοντικές παρατάσεις συμβάσεων εργασίας, προσωπικού νευραλγικής σημασίας που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω δομών.
2. Η – σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο και όχι προεκλογικά – παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέχρι 31/12/2017 και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων , για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών με το ίδιο ύψος δαπάνης, για την οποία με την υπ’ αρ. 1808/21-04-2016 αναφορά, είχε γίνει μνεία κατά το παρελθόν συμβάλλοντας σήμερα στην έγκαιρη εξασφάλιση πηγών χρηματοδότησης.
Παρά τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, αποδεικνύεται ότι έμπρακτη προτεραιότητα της συνέργιας μεταξύ της Κυβέρνησης και των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας είναι και η ανοικοδόμηση του Κράτους Προνοίας, παράλληλα με την υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.