Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 10:28

ΠΕΔ Στερεάς: "Μπλέξαν οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές"

Έγραψε ο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

«Μπλέξαν οι γραμμές μας μπλέξαν οι γραμμές»
Γνωστό Ελληνικό τραγούδι των ΦΑΤΜΕ, τους στίχους του οποίου έχει γράψει ο Νίκος Πορτοκάλογλου και αποδεικνύει, πως ένα μουσικό κομμάτι μπορεί να είναι επίκαιρα πολιτικό και απόλυτα περιγραφικό μιας κατάστασης σήμερα, εν προκειμένω αυτής που επικρατεί στην Στερεά .


Αναλύουμε τα τεκταινόμενα, όπως τουλάχιστον φτάνει στ' αυτιά μας το έντονο παρασκήνιο που εξυφαίνεται όλο αυτό το διάστημα σε επίπεδο Στερεάς, για την εκλογή του προεδρείου της ΠΕΔ.
Οι όποιες κομματικές καταβολές των εκλεγμένων μελών της Γενικής Συνέλευσης, είτε Δημάρχων, είτε δημοτικών συμβούλων (ως δια μαγείας) δεν υπάρχουν...
«Αυτό πρεσβεύει η αυτοδιοίκηση, έτσι οφείλουν να πράττουν οι ταγοί της»...
Όλοι λοιπόν παρουσιάζονται και θέλουν να είναι «ανεξάρτητοι»...
Ανεξάρτητοι όμως... Συριζογενείς, Πασοκογενείς και Νεοδημακράτες ή Δεξιογενείς, όπως αυτοαποκαλούνται ένθεν κακείθεν, στις μεταξύ τους συζητήσεις.
Με αυτή τη λογική κατεβαίνουν στις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Στερεάς για να πάνε στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και εκεί να βγάλουν τις κομματικές σημαίες για τις επιτελικές θέσεις του Προεδρείου στο δευτεροβάθμιο όργανο, που θα δώσουν εν τέλει μία ακόμη νίκη –«όπλο», ενός ακόμη θεσμού (αυτή τη φορά της αυτοδιοίκησης), στη φαρέτρα των κομματικών επιτελείων, για να τροφοδοτήσουν με την σειρά τους την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση.
Δημοσιεύματα, παραπολιτικά σχόλια, έντονο παρασκήνιο και διαρροές, επισημαίνουν για τη Στερεά, ότι μέχρι στιγμής επικεφαλής ψηφοδελτίων για το προεδρείο της ΠΕΔ Στερεάς φέρονται να είναι οι:
Λουκάς Υπερήφανος Δήμαρχος Ορχομενού, από την πλευρά των ανεξάρτητων νεοδημοκρατών,
Χρήστος Παγώνης Δήμαρχος Χαλκιδέων, από την πλευρά των ανεξάρτητων Πασοκογενών,
και το « μπλόκ» της Γιώτας Πούλου Δημάρχου Λεβαδέων από την πλευρά των ανεξάρτητων Συριζογενών και Νίκου Σταυρογιάννη Δημάρχου Λαμιέων από την πλευρά των ανεξάρτητων δεξιογενών.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι δύο τελευταίοι, αναζητούσαν και βρήκαν πρόσωπο κοινής αποδοχής ικανό να γεφυρώσει το μεταξύ τους πολιτικό «χάσμα», από τους ανεξάρτητους Πασοκογενείς της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα από την αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Θηβαίων, τον Σταμάτη Χαλβατζή.
Επειδή οι συσχετισμοί των «κομματικών στρατών» είναι καταγεγραμμένη στα πρόσφατα ιστορικά δεδομένα της αυτοδιοίκησης στη Στερεά, έχουν αλλάξει και οι όροι του «παιχνιδιού», με την ανεξαρτησία, ως ιδιότητα, ως προνόμιο ή ως πολιτική στάση σε μία εκλογική αναμέτρηση, να μπορεί να «μπλέξει» τις αυστηρές «γραμμές» του παρελθόντος.
Τι επιχειρούν;
Τι μετακίνηση ψήφων της Γενικής Συνέλευσης από τον έναν «ανεξάρτητο» στον άλλο.
Έτσι για να «μπλέξουν» κι οι φωνές.

Με αφορμή την  ανάρτησή μου για το παρασκήνιο γύρω από τις εκλογές τις ΠΕΔ Στερεάς η Δήμαρχος Λεβαδέων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
" Η Κίνηση των Ανεξάρτητων δημάρχων της Περιφέρειας Στερεάς, δεν έχει καταλήξει ακόμη σε επικεφαλής. Οι διαδικασίες συζήτησης στο προγραμματικό πλαίσιο συνεχίζοντα. Επίκειται νέα συνάντηση που θα καθορίσει το πλαίσιο των αρχών και το ψηφοδέλτιο.
Οι όποιες άλλες πληροφορίες που διαρρέουν αποπροσανατολίζουν ή είναι εκ του πονηρού".

Διαβάστηκε 1687 φορές

Δημοσιογράφος Star Κεντρικής Ελλάδας – Βοιωτία

×
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

1.    Η «STAR Α.Ε.», Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στο 4οχλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, (εφεξής καλούμενη Διοργανώτρια), διοργανώνει διαγωνισμό, σύμφωνα με την κατωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, όπου θα διανεμηθούν δώρα μέσω κληρώσεως. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα μέσω των ιστοσελίδων του σταθμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr.

2.    Δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να αποκτήσουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα. (στο εξής οι «Δικαιούμενοι Συμμετοχής ή Συμμετέχοντες»). Για όσους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη γονικής συγκατάθεσης. Αποκλείονται από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι εργαζόμενοι στη STAR Α.Ε., τα μέλη της οικογένειας τους καθώς και τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στην διαχείριση της εν λόγω προωθητικής ενέργειας.

3.    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό γίνεται με τους εξής τρόπους:
Οποιοσδήποτε, Δικαιούμενος Συμμετοχής, που εισέρχεται στις διευθύνσεις www.tvStar.gr και www.starsports.gr,  έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στην κλήρωση για τα δώρα, εφόσον κάνει:
•    Like στη σελίδα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο facebook
•    Like στη δημοσίευση και
•    Share (κοινοποίηση) της δημοσίευσης στο χρονολόγιό του.

4.    Οι νικητές του διαγωνισμού θα προκύψουν από κλήρωση, μέσω της πλατφόρμας random.org, μεταξύ των εγκύρων συμμετοχών, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του.

5.    Τα δώρα είναι προσωπικά, ανεπίδεκτα μεταβιβάσεως και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

6.    Οι τυχεροί/τυχερές θα ενημερώνονται από τη δημοσίευση των ονομάτων που θα αναρτάται στις ιστοσελίδες του διαγωνισμού www.tvStar.gr και www.starsports.gr. Οι βεβαιώσεις για τα δώρα θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλου σχετικού αποδεικτικού, από τα γραφεία της STAR Α.Ε.
(Πληροφορίες: 22310 46725 /  Καθημερινά: 12:30 – 13:30 & 19:00 – 20:00) 

7.    Οι τυχεροί/τυχερές θα πρέπει να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τα δώρα  τους εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των ονομάτων. Μετά το πέρας των επτά (7) ημερών το δώρα θα παραλαμβάνουν οι επιλαχόντες. Ομοίως, σε περίπτωση που δεν επαληθευτεί η εγκυρότητα της συμμετοχής του νικητή.

8.    Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει τα ονόματα των τυχερών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβεί σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος. Οι συμμετέχοντες, δια της υποβολής δήλωσης συμμετοχής συναινούν ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα για τη δημοσίευση του ονόματός τους ή για τη χρήση του σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Αναφορικά με τα στοιχεία των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί από τη Διοργανώτρια απόλυτη εχεμύθεια και δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα απολύτως λόγο παρά μόνο για τους λόγους που αναφέρονται στο παρόν. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το email των συμμετεχόντων για την αποστολή ενημερωτικού υλικού που αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, ή σχετικές προωθητικές ενέργειες που πρόκειται να διεξαγάγει η ίδια. Η επεξεργασία όλων των δεδομένων θα γίνει με βάση τις διατάξεις του ν. 2472/1997 (Νόμος περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα).

9.    Η Διοργανώτρια τηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κλήρωσης ή να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης κατά την κρίση της, να παρατείνει ή να συντομεύσει τη διάρκεια του, ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της Ενέργειας και χωρίς προειδοποίηση, με την δημοσίευση νεότερης ανακοίνωσης στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες.
Οι ως άνω τροποποιήσεις θα είναι δεσμευτικές για όλους τους συμμετέχοντες.

10.    Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής και ελέγχου τους, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: προσβολή από ιούς υπολογιστών, παράνομη ενέργεια ή επέμβαση, απάτη, τεχνικά προβλήματα, επηρεάζεται προσωρινώς η ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού.

11.    Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση ή απόπειρα τροποποίησης των όρων του παρόντος, με σκοπό κυρίως την τροποποίηση ή αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή την επιρροή με αυτοματοποιημένο ή αθέμιτο μέσο της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού ή του καθορισμού του νικητή. Εάν αποδειχθεί ότι κάποιος συμμετέχων έχει αναδειχθεί νικητής παραβιάζοντας τους όρους του παρόντος, με απατηλά μέσα, δεν θα του απονεμηθεί το δώρο του ή θα απώλυται αυτοδικαίως κάθε δικαίωμα κατοχής του, η δε Διοργανώτρια στην περίπτωση αυτή επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της εναντίον του εν λόγω συμμετέχοντα.

12.    Οι παρόντες όροι θα είναι ανηρτημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαγωνισμών στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr και www.starsports.gr, που διατηρεί η διοργανώτρια στο διαδίκτυο.

13.    Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Λαμβάνοντας μέρος στην κλήρωση, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι έχουν ανεπιφύλακτα αποδεχθεί και συμφωνήσει με τους δεσμευτικούς αυτούς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις. Κάθε επιπλέον ανακοίνωση με οδηγίες για την συμμετοχή, θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.tvStar.gr ή www.starsports.gr από την Διοργανώτρια και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτών των όρων.

14.    Η συμμετοχή στην κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων.

×
×
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.